Col·lecció Roman Reyes

La Col·lecció Román Reyes aplega tots aquells llibres i obres d’assaig, filosofia, sociologia, ciències polítiques, ciències socials i altres temàtiques relacionades.

Román Reyes (13 de novembre de 1953- 11 de novembre de 2022). Nascut a Gran Canària, va ser un intel·lectual, filòsof i poeta, amb una extensa obra literària, principalment, en forma d’assaig, i una notable càrrega de crítica social a tots els seus textos.

Catedràtic de Ciències Socials i Jurídiques, el Román va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid, institució que li va atorgar sengles graus de Doctor en Filosofia i Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia. Va ser un gran coneixedor de la vida i obra del cineasta Pier Paolo Pasolini.

Va impulsar, dissenyar i, en molts casos dirigir, multitud d’importants projectes com el Seminari Internacional Complutense Europa, Fin-de-Siècle: Pensament i Cultura (1998-2004); Nómadas. Revista Crítica de Ciències Socials i Jurídiques; el Grup de Recerca Theoria. Projecte Crític de Ciències Socials i Jurídiques; i la plataforma internacional de recerca i docència, EMUI_ EuroMed University amb seu originària a Valletta (Malta) i al Monestir degli Olivetani, Lecce (Salento-Italia). Per iniciativa seva i precisament lligada a aquest últim projecte, la Universidad Complutense va crear al 2009 el Instituto Universitario de Investigación Euro-Mediterranean University Institute EMUI, que el Román va dirigir fins al 2014, moment en que va passar a ser-ne Director Honorífic.

Entre les seves nombroses publicacions destaquen Filosofía de las Ciencias Sociales (1988), Conocimiento y Comunicación (1989), Sociología y vida cotidiana (1992), Las Ciencias Sociales en España. Historia inmediata, crítica y perspectivas (1992) Europa, Fin-de-Siglo: Más allá de la Modernidad (2002),  Diccionario Crítico de Ciencias Sociales (2009), Arriesgada Resistencia. Pasajes y Mapas de un Viejo Rockero (2013), Geoestrategia de la Pasiones (2014) i Diario de un provocador. Pier Paolo Pasolini 1975-2015.