Col·lecció Rosa d’Onofrio

La Col·lecció Rosa d’Onofrio aplega tots aquells llibres i obres sobre poesia, teatre, arts escèniques i altres disciplines relacionades.

Rosa d’Onofrio (31 de juliol de 1945 – 15 de novembre de 2023) va ser una actriu teatral i poetessa. Al llarg de la seva trajectòria, va intervenir a diversos contextos, des de recitals de poesia i lectura expressiva fins als papers més exigents en representacions en prosa interpretant textos d’autors clàssics i contemporanis.

Amb la «Compagnia della Medusa» de Foggia va col·laborar de manera estable com a actriu principal des del 1999 fins al 2010, actuant en diversos teatres d’Itàlia i de l’estranger. Va treballar amb directors de la talla de Nucci La Dogana, Gaetano Capozzi, Renzo Paoletta, Ugo Gregoretti o Sergio De Sandro Salvati. Va col·laborar amb la soprano Maria Gabriella Cianci Longo en recitals de lieder i va participar en diversos curtmetratges dirigits per M. Esposto, R. Pagliara, S. Paoletta; i a la sèrie Ombres del crim, dirigida per F. Salvini i produïda per RAI 3.

El maig de 1999 va ser guardonada amb l’Estrella al Mèrit pel TREBALL pel President de la República Oscar Luigi Scalfaro. L’any 2002 va rebre el Premi Grifo d’Argento com a millor actriu protagonista a la National Theatre Review. Del 2000 al 2009 va ocupar el càrrec de presidenta provincial de la FITA (Federació Italiana de Teatre Amateur). Del 2017 al 2019 va ser presidenta de FIDAPA – BPW ITALIA – Districte de Capitanata Sud-est. Coneixedora de la ciutat de Tarragona, Rosa d’Onofrio va ser col·laboradora habitual d’activitats de l’associació cultural Ecètera, amb seu a Altafulla.