Dels calçots al 3d10

Sentir-se enamorat per una terra nova que acaba sent la teva devoció i convertir les vivències en poesia. Això és el que ha fet el poeta italià Bartolomeo Smaldone en aquest poemari que recull peces dedicades a indrets que ha anat coneixent d’ençà que va arribar per primer cop a les nostres comarques.

Així, doncs, poetitza sobre els castells i la identitat que suposen per al poble català, parla sobre l’acte de compartir que es viu quan es mengen calçots, posa vers al gest de prendre un vermut al Mercadal de Reus i demostra la seva passió cap a la mística que desprèn un dels comerços més antics de Catalunya, la Casa Corderet de la ciutat de Tarragona.

L’italià, que actualment és un dels poetes més prestigiosos d’Itàlia havent rebut el Premi Montale el 2020 entre tants altres reconeixements, ha dedicat també en aquest llibre diverses poesies a l’oli de Riudecanyes, l’arròs del Delta de l’Ebre, el pa de Cal Sistaré de Reus, la festa del cava de Prades o les platges d’Altafulla, municipi on resideix cada cop que arriba a Catalunya.

Aquest llibre compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.

Autor: Bartolomeo Smaldone

ISBN 978-84-09-19830-6

Pàgines: 100

Mides: 148 x 210 mm

Any: 2022

Idioma: edició bilingüe en català i italià.

Preu: 15 €